Update coronavirus 15 maart 2020
Aan alle ouders van de SIPOR-scholen
Assalamoe aleikoem, Geachte ouders,
De wereldwijde verspreiding van het coronavirus houdt velen dagelijks bezig. Zeker nu het virus een pandemie is en ook in Nederland de maatregelen aangescherpt worden. De volksgezondheid staat voorop voor kinderen, jongeren, leraren en ander onderwijspersoneel.
Om verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen, heeft het kabinet in overleg met onderwijsorganisaties vandaag besloten om alsnog de scholen in Nederland te sluiten.
Vanaf maandag 16 maart zijn de scholen gesloten tot en met 6 april 2020.
De komende periode is uw kind noodgedwongen thuis. Tegelijkertijd vinden we de voortgang van onderwijs aan kinderen en jongeren heel belangrijk, of ze nu thuis zitten of op school. In deze crisistijd hebben we als bestuur en directie nagedacht over andere manieren om het beste onderwijs te organiseren.
Dit bericht gaat over hoe uw kind thuis toch kan leren en zich kan blijven ontwikkelen. Via de school zult u inloggegevens ontvangen voor uw kind om in te loggen in Zuluconnect. Elk kind heeft een unieke gebruikersnaam (voornaam, achternaam en eventueel cijfer, zonder spaties) en wachtwoord dat moet worden gebruikt om in te loggen. Als u de code niet aantreft, neem dan even via Social Schools contact op met de leraar van uw kind.
Dagelijks ontvangt uw kind in Zuluconnect een bericht van de juf of meester met een overzicht van de opdrachten die deze dag moeten worden gemaakt. De tijd die aan de opdrachten besteed moet worden staat erbij. Sommige opdrachten worden op de computer gemaakt, voor andere opdrachten heeft uw kind een boek, schrift of kopieerblad nodig. Dagelijks kan uw kind zo’n twee uur werken aan de opdrachten.
Via Social Schools brengen de leraren u op de hoogte van het feit dat een nieuw dagprogramma klaarstaat voor uw kind. Dagelijks kunt u tussen 10:00 en 14:00 uur de chatfunctie van Social Schools gebruiken om vragen te stellen aan de leraar van uw kind.
Voor ouders die geen opvang kunnen organiseren voor hun kind(eren) en die beiden werkzaam zijn in de curiciale beroepen (bijvoorbeeld zorg, GGD, de politie, brandweer) willen we de mogelijkheid bieden om toch op school opgevangen te worden op reguliere lestijden. De lijst met cruciale beroepen kunt u zien met deze link (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen). Leerkrachten staan ook vermeld op deze lijst. Zij dienen beschikbaar te zijn voor de opvang van de genoemde kinderen en voor vragen omtrent het thuisonderwijs of het aanbieden ervan. Ouders die dat willen aanvragen kunnen dit doen via Social Schools. De directeur beslist in deze of er wel/geen opvang gegeven wordt aan deze leerlingen.
De ontwikkelingen rondom het coronavirus worden door het bestuur en directieleden nauwlettend in de gaten gehouden. Het is belangrijk dat we als organisatie en als individu er alles aan doen om verdere spreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hygiëne maatregelen en belangrijke tips vindt u in de bijlage.
De RIVM maatrichtlijnen blijven van kracht. Indien uw kind verkouden is, niest of koorts heeft kan het niet naar school/opvang komen.
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
C. Gerdan
Voorzitter College van Bestuur
Bijlage
Hygiëne maatregelen
- Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.
- Geen handen schudden.
- Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel op basis van alcohol.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig en gooi deze altijd weg in een afgesloten prullenbak
Belangrijke tips
Het is belangrijk om ook op de volgende zaken te letten:
- Vermijd het aanraken van je ogen, neus en mond met je handen. Je handen komen in contact met verschillende oppervlakten en kunnen zodoende gemakkelijk virussen oppikken.
- Let op dat mensen in je omgeving zich ook houden aan de simpele hygiëne maatregelen. Zo bescherm je elkaar tegen besmetting. Spreek elkaar hier ook op aan.
- Zorg ervoor dat je minimaal 1 meter afstand houdt van iemand die niest of hoest.
- Ben je in een van de door het RIVM aangewezen risicogebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts (meer dan 38 graden celsius) en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.
- Heb je als organisatie behoefte aan specifiek advies, dan is de eigen bedrijfsarts daarvoor het eerste aanspreekpunt.